Krajane.cz | Austrálie | Belgie | Británie | Francie | Irsko | Kanada | Lucembursko | Německo | Nizozemsko | Norsko | Nový Zéland | Rakousko | Řecko | Španělsko | Švédsko | Švýcarsko | USA
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de
 
Stran: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 21   Dolů
 
Autor Téma: Podmínky pro získání německého občanství.  (Přečteno 2124847 krát)
hary01



Karma: -121
Příspěvků: 2857


« Odpověď #180 : Únor 14, 2014, 07:26:40 pm »

Didi clovek ako Ty co spehuje o moralke predsa nam nebude vraviet...bud nepracujes a mas vela casu,alebo sa rada vrtas v cudzich zivotoch...a pletkujes....ale ked ti to urobi dobre,tak spehuj dalej  Škleb
Zaznamenáno
Diddi
Host
« Odpověď #181 : Únor 14, 2014, 07:45:51 pm »

Haryku, jo mam dost casu, mas s tim snad problem? Nekdy je to dobre odreagovani od prace, kdyz uz clovek tak jako tak drepi u compu. A ja se vrtam v tvem zivote? No to si robis prcu , nie? Smích Kdyz nechces, aby se o tobe psalo a vedelo, tak nelez do verejnych diskuzi, to je jednoduche.
Jedno poznani pro me ale kazdopadne z te slovenske diskuze vyplyva, ze problem neni v tom, ze by Cesi meli neco proti tobe proto, ze jsi Slovak. To ani nahodou. Problem je, ze tebe nemuze vystat nikdo, lezes jim tam na nervy stejne tak jako hodne lidem zde, a za to jsem te osobe, co mi ten odkaz dala, docela vdecna. Tak ted sis uzil svych par okamziku slavy i tady, jsi rad, ne?Smích
Zaznamenáno
hary01



Karma: -121
Příspěvků: 2857


« Odpověď #182 : Únor 14, 2014, 07:49:38 pm »

Didi spehuj dalej a nekaz slusnym ludom vecer  Úsměv
Zaznamenáno
Diddi
Host
« Odpověď #183 : Únor 14, 2014, 07:54:52 pm »

Didi spehuj dalej a nekaz slusnym ludom vecer  Úsměv

No tobe ho tim padem asi tezko zkazim, tak to jsem si oddychla.
Zaznamenáno
lubika



Karma: -15
Příspěvků: 28


« Odpověď #184 : Únor 14, 2014, 08:26:33 pm »

Nebudem urazat Cechov, lebo mam rada cesko, a stale sa mi pacila ceska mentalita, ale predpokladam, ze slusni, spokojni a  dobri cesi ostali vo svojej domovine.Ale inak poznam, jednu spravnu holku,aj tu,  co ma restauraciu, lustige bauer sa to tusim vola, a na tu nedam dopustit....Tak usilovne, prijemne, pozitivne ziena...Diddi , Ti neodpustim, ako si ma tu napadla, a silou mocou zaskatulkovavala ku rusakom.A to takym vysmevnym sposobom. A to iste Jirike. Obidvaja ste namysleni, a povysenecki.
Moje deti ziju v mestecku na vychodnom slovensku, na vysokej urovni, spokojne, mozno lepsie ako ty tu.Alebo Jirikove deti, cakajuce na nemecke obcianstvo.Laska a ucta k domovine, sa vytratila na ceste za lepsim zivotom.
Na obidvoch sa velmi hnevam.A teraz sa vyjadri jeden bavorcan na vasu adresu:
Wer leistet denn hier Entwicklungshilfe! Erst die Ossis, dann die Osterweiterung der EU, inklusive allen Entwicklungsstaaten. Warum lebst Du überhaupt hier. Gefällt es Dir zuhause nicht mehr, dass Du in den Westen gehen musst? Oder ist es doch nicht schön bei Dir, wie Du schreibst? Habe die Slowakei als sehr gut entwickelten Staat erleben dürfen. Also lästere nicht immer über die anderen. Ein Bayer, geboren in München :-)
Zaznamenáno
jirike
Host
« Odpověď #185 : Únor 14, 2014, 08:43:26 pm »

Sorry, neumim nemecky...
Moje deti na zadne obcanstvi necekaji, mas to nejak popletene...  Smích
Ty velke jsou dospele a je to jejich vec a rocni miminko zadne nepotrebuje.
Nikam sem Te neskatulkoval, neznam Te...  Mrknutí to bych si nedovolil.
A pokud ano, pouzij citaci, protoze jinak jsi lharka.
A ty ktere jsem poznal, ty se tak chovali.... Za to fakt nemuzu.
Mam uz Tvych urazek dost odvolavas se na svobodu projevu a pak ji zneuzivas k urazeni.
Vlastenko...  Kroutím očima
Nevim co se vytratilo u Tebe, mozna schopnost komunikovat a co z domoviny nevim.
U me se nic nevytratilo Úsměv Vim odkud sem a jsem hrdy Čech a tak vychovavam i sve deti.
« Poslední změna: Únor 14, 2014, 08:49:31 pm od jirike » Zaznamenáno
Diddi
Host
« Odpověď #186 : Únor 14, 2014, 09:51:49 pm »

Jirko, ja bych ti to milerada prelozila, ale ackoliv si myslim, ze umim nemecky dobre, tak jsem tedy vubec nepochopila, co tim chtel basnik rict. Je to totalne mimo misu. Nikdo prece nic o Slovensku nepsal, ve smyslu,ze je to zaostaly stat.
 A vubec to z toho na me dela silne dojem, ze bud, Lubiko umis velmi spatne nemecky a nejsi schopna pisateli verohodne pretlumocit, oc zde vubec bezi nebo zamerne zkreslujes.
  K tvemu "neodpusteni":
Kdybych mela napr. ruske koreny nebo pribuzenstvo v Rusku, citila bych se hluboce urazena tvoji nanejvys nejapnou poznamkou o Rusech. Rusove nejsou o nic horsi nezli ty, mila Lubiko, at se ti to libi nebo ne. Tak uz ti potreti opakuji, co te vede k tomu, aby ses tu takovym zpusobem o nich vyjadrovala? Proc se tak nevyjadrujes o vychodnich Nemcich, Madarech, Polacich....ti vsichni nam v 68 poskytli "pratelskou vypomoc", pokud to nevis. Obycejni lide v Rusku zazivali prave takovou totalitu, jako my ostatni. Tak si nech tyhle nenavistne reci.

A ted neco nasemu neznamemu bavorakovi... doufam Lubiko, ze mu to das precist.

Hallo Unbekannter, (ich finde es Schade, dass Sie nicht mal einen Namen haben, daher werde ich bei "Sie" bleiben)

ich finde es ein wenig daneben, wenn Sie sich zu etwas äußern, wovon Sie offensichtlich überhaupt keine Ahnung haben. Die  Tatsache, dass Sie in der Slowakei gewesen sind, berechtigt Sie noch lange nicht dazu, dass Sie sich in eine Debatte mischen, ohne Tschechisch zu kennen. So entsteht leider Ihrerseits ein Geschwafel, dass mit dem Thema hier nichts zu tun hat.
Ihre Freundin mag nicht, wenn jemand die Mentalität von den Ostslowaken mit der Mentalität von den Russen vergleicht, sie fühlt sich wahrscheinlich  beleidigt und sie äußert ihr Missfallen auf eine ziemlich krasse Weise. Doch wenn man sie fragt, warum die Slowaken besser sein sollen als die Russen, bekommt man folgende Antwort, nämlich dass die Russen uns 20 Jahre Ihren Willen aufgezwungen hätten. Mag wohl stimmen. Aber es waren nicht die Menschen, sondern die Regime, die so war.

 Stellen Sie sich vor, andere beschimpfen mich hier zum Beispiel wiederum dafür, dass ich dagegen auftrete, wenn hier (komischerweise) die Slowaken euch Deutsche, fast 70 Jahre nach dem 2. Weltkrieg, als Nazi beschimpfen und für Deutschland kein nettes Wort übrig haben. Und das alles nur deswegen, weil sie hier offensichtlich kein Erfolg haben oder nicht das gefunden haben, was sie sich vorgestellt hatten. Ich mag es einfach gar nicht, wenn jemand andere Nationen beleidigt und das hat Ihre Freundin in meinen Augen getan. Ergo: wenn hier jemand lästert, ist das z. B. Ihre Freundin Lubika.
Zu Ihrer Frage: freilich muss ich nicht in Deutschland sein. Ich bin hier hauptsächlich deswegen, weil mein Ehemann ebenso ein Bayer ist, ebenso in München geboren. Er dachte sogar, dass er mit mir in der CZ leben würde.  Er kam in Tschechien beruflich leider nicht zurecht, deswegen haben wir  in Deutschland eine Firma gegründet. Unser Sohn ist hier geboren, wenn Sie erlauben.
 Und zu Ihrem Info - ausgerechnet ich mit dem  Jirik haben  immer den Standpunkt vertreten, dass man nicht über das Land, in dem man sich freiwillig aufhält, schimpfen soll, denn keiner hält hier einen fest.
Also: ich kann Ihnen nur empfehlen, lernen sie zuerst Tschechisch oder Slowakisch und dann können Sie versuchen jemanden hier zurechtzuweisen. Denn dann wissen Sie erst  überhaupt wovon die Rede ist. Ich glaube, Ihre Freundin kann entweder kein Deutsch oder war es nicht in ihrem Sinne  es richtig zu interpretieren.

(Eine Tschechin, die schon seit mehr als 19 Jahre in Bayern lebt. Davor hat sie noch 4 Jahre in Berlin verbracht.)

« Poslední změna: Únor 14, 2014, 09:59:30 pm od Diddi » Zaznamenáno
hary01



Karma: -121
Příspěvků: 2857


« Odpověď #187 : Únor 14, 2014, 10:00:13 pm »

Didi Ty stara komedia uz prestan saskovat...
Zaznamenáno
Diddi
Host
« Odpověď #188 : Únor 14, 2014, 10:09:24 pm »

Didi Ty stara komedia uz prestan saskovat...

Hary, ty mlady debilku, jdi se bodnout.
Zaznamenáno
hary01



Karma: -121
Příspěvků: 2857


« Odpověď #189 : Únor 14, 2014, 10:11:04 pm »

Didi Ty si zena uz v starsich rokoch predpokladam....tak sa spravaj ako dama...ak vies,co vyznam slova dama znamena....
Zaznamenáno
Diddi
Host
« Odpověď #190 : Únor 14, 2014, 10:15:08 pm »

Didi Ty si zena uz v starsich rokoch predpokladam....tak sa spravaj ako dama...ak vies,co vyznam slova dama znamena....

Jedem das Seine, mily Hary. Kdybys to nepochopil, tak k gentlemanovi se budu chovat jako dama a k tobe, jak si zaslouzis.
Zaznamenáno
hary01



Karma: -121
Příspěvků: 2857


« Odpověď #191 : Únor 14, 2014, 10:21:36 pm »

milujem ked sa cudzinci hraju na nemcov...a snazia sa do svojej rodnej reci zapajat nemecke slovicka...u slovaka co emigroval v r 1968 ked sa snim cloveka rozprava jemu sa to nestane...ona je tu 19r a vyvadza  Smích
Zaznamenáno
Diddi
Host
« Odpověď #192 : Únor 14, 2014, 10:35:34 pm »

Ono to bude mozna tim, Mirecku, ze  "Jedem das Seine" presne vystihuje podstatu veci. A v CJ pro to adekvatni uslovi proste neznam nebo to nezni tak hezky. Nemcina je totiz velmi bohaty jazyk a velmi dobre se s ni da mnohe vyjadrit.
Tak nezavid ty "ztamtade" nebo jak se ti tvi krajane tuhle smali, ze prasis svoji rodnou rec. Vzdyt ty neumis ani slovensky, tak se neobouvej do druhych.
Zaznamenáno
hary01



Karma: -121
Příspěvků: 2857


« Odpověď #193 : Únor 14, 2014, 10:40:02 pm »

Didi a co ta este trapi?
Zaznamenáno
Diddi
Host
« Odpověď #194 : Únor 14, 2014, 10:48:54 pm »

No ty urcite ne, Hary.  Škleb
Zaznamenáno
Stran: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 21   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | Italie.krajane.cz © 2013
Z Itálie o Itálie, česky, slovensky i italsky. Stránky Čechů a Slováků o práci, studiu, ubytování, životě, zábavě a akcích v Ituálii. Užitečné články, diskuzní fóra, inzerce práce v Itálii, bydlení, seznamka a spousta dalšího.

Odkazy