Krajane.cz | Austrálie | Belgie | Británie | Francie | Irsko | Kanada | Lucembursko | Německo | Nizozemsko | Norsko | Nový Zéland | Rakousko | Řecko | Španělsko | Švédsko | Švýcarsko | USA
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de
 
Stran: 1 [2] 3   Dolů
 
Autor Téma: Problém s českou poznávací značkou v Mnichově  (Přečteno 193232 krát)
Vladka-Z



Karma: 1
Příspěvků: 102



WWW
« Odpověď #15 : Březen 11, 2012, 04:07:48 pm »

No, pokud je to vše založené jen na "přihlášení se k pobytu", pak napadlo jednu českou daňovou poradkyni se prostě na čas (otázka je jak dlouhý...měsíc??) z pobytu odhlásit...
Moc by mě zajímalo, jak by na to úřady a hlavně finanční úřad nahlížel potom. Každý půlrok se třeba v létě na dva měsíce odhlásit a po dvou měsících zase nahlásit zpět.. Asi by v tom byl pěkný "guláš", nicméně by problém byl asi "vyřešen"Co???
Zůstat zkrátka ještě stále nahlášený v ČR a jednou v roce se tu v Mnichově na čas odhlásit..
Je to vůbec možné a není to třeba nějak "postižitelné", když člověk v Německu pracuje? Ale v podstatě mu nikdo asi nedokáže, že bydlí u kamaráda, nebo jezdí fakt denně domů Smích do ČR nebo...nebo...

A hrozně by mě zajímalo, jak to teda je, když bych pracovala v Německu a používala tu auto rodičů (jako většina Čechů, co si své auto prostě zatím dovolit nemohou)...
Je to potom také nějak "časově omezené" , když má člověk plnou moc otce a na pojišťovně příplatek, že se pojistka na auto vztahuje i na mě, přesto, že vlastníkem auta je můj táta...Co???
Navíc nemůže nikdo dokázat, jak často ho používám v Německu, když ho parkuji mimo místo mého německého bydliště - takže ho tu nikdo před domem nevidí....Co???
Zaznamenáno
ppp2006



Karma: 4
Příspěvků: 35


« Odpověď #16 : Březen 12, 2012, 12:25:35 am »

ja si myslim, ze mozna to odrbes co se tyka prihlaseni a odhlaseni pobytu, ale neodrbes ten gewoehnliche Aufenthalt, tj. zeme, ve ktere se obvykle zdrzujes
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #17 : Březen 12, 2012, 10:55:37 am »

Takze, vzhledem ke vsem temto diskusim a soukromym zpravam, ktere take obcas dostanu, jsem se odhodlal zavolat primo lvovi do jamy. Puvodne jsem chtel vedet, co musim udelat, kdybych se chtel ke KFZSt. prihlasit, kde nechat auto prohlednout (kvuli sazbe) apod.

Panu z FA jsem popsal nasledujici pripad:

  • Ja sam jiz nekolik (spis evice ne zmene) let v Nemecku bydlim a planuji tu opakovane docasne uzivat vuz, ktery je prihlasen v CR a neni prihlasen na mne.

Odpoved mileho pana, udajne toho, ktery na FA vyrizuje udani od policie na presne toto tema (tucne skutecnosti nahore jsou podminkou pro tento vyklad):
  • Pri - i opakovanem - docasnem uzivani vozu v D s tim, ze pravidelny pobyt vozu zustava v CR (presneji v clenske zemi EU) - plati vyjimka ze zdaneni.
  • Podminkou teto vyjimky je, ze se jedna o docasne uziti - tedy vuz by mel byt vice v CR nez v D.
  • Vuz nesmi byt v CR prihlasen na mne.
  • Za techto predpokladu lze podat na FA zadost o prohlaseni o schvaleni tohot druhu uziti. K teto zadost budou chtit kopii technicaku, mych dokladu a papir s prohlasenim, kde presne tyto skutecnosti popisuji. Podpurne se pry hodi dodat i prohlaseni vlastnika vozu, ze mi vuz dava k dispozici k docasnemu uziti a ze "pravidelny pobyt" vozu zustane v CR.
  • Potom pry FA vyda listinu, kde toto uziti vozu schvaluje, jiz pak bude mozno se prokazat pri policejni kontrole.
  • Vyslovne jsem se ptal, kdy se pak vyhledove dostanu do stavu, kdy bych se stal povinnym platit KFZ St, a pak rikal - stale velmi mile a trpelive - ze za vyse uvedenych predpokladu se danove povinnosti nedoberu.
Planuji celou tyto proceduru provest - uz jem kvuli vlastnimu klidnejsimu spanku - a ozvu se, jak jsem dopadl. Predpokladasm, ze pak by leckdo tad mohl aplikovat stejny postup.
Jelikoz udani bude ve vetsine pripadu pochazet od policie a prave te se clovek pak bude moci prokazat timto dokladem, mela by se pravdepodobnost dalsiho setkani s FA na toto tema v budoucnu blizit nule. Pravdepodobnost, ze nekdo bude schopen prokazat, jak casto je auto tady a jak cast v CR, spocitat, ze je vetsinu casu tady a prokazat, ze tak to je a s nejvetsi pravdepodobnosti i zustane, mi prijde stejne mala.
Aspon pokud se clovek nenecha kazde dva tydny nekde zmerit, nebo nebude mit souseda, ktery si da tu praci a bude cely rok delat carky, kdy auto videl.
Policii se clovek kazdopadne bude moci prokazat timto papirem.

Pozn.: zatim jsme to sam necetl, ale pry existuje neco jako "Merkblatt zur Behandlung ausländischer Fahrzeuge"
http://www.google.de/search?hl=de&q=merkblatt+zur+behandlung+ausl%C3%A4ndischer+Fahrzeuge&btnG=Suche&meta=
http://www.google.de/url?sa=t&rct=j&q=merkblatt%20zur%20behandlung%20ausl%C3%A4ndischer%20fahrzeuge&source=web&cd=1&ved=0CC8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.finanzamt.bayern.de%2Finformationen%2Fsteuerinfos%2Fsteuerarten%2Fkraftfahrzeugsteuer%2FMerkblatt_Anhaenger.pdf&ei=VMZdT_yRBdHItAbCnf2PDA&usg=AFQjCNFakbW-vKDU3ZmciwAqhSV1OzK1jQ&cad=rja

Takze tohle je zatim vse, co jsem zjistil dnes, ozvu se jak pokrocim a kdokoliv by vedel neco dalsiho konkretniho, ozvete se.

Jeste poznamka, kdyby nekoho nahodou napadlo pokracovat v rozebirani pripadu v moralni rovine:
- toto nema byt navod, jak se dani vyhnout
- ja sam se k ni chtel pro klid duse prihlasit
- v mem pripade bych v DE dokonce klidne prihlasil i cele auto se vsim vsudy, auto ale z jinych duvodu zatim nemuzu oficialne koupit a prihlaseni tady by bylo nutne na puvodniho majitele, coz prinese vic komplikaci nez ulevy.
Proto jsem se chystal jit cestou prihlaseni k dani a vys epopsane reseni mi pan z FU (s trochou nadsazky) temer vnutil.

Toz se pokusim timto rizenim projit a a na praktickem pripadu popsat, jestli je tak mozne zlegalizovat docasne pouzivani ciziho auta v DE a vyhnout se pripadnemu podezreni pri policejni kontrole. A lepsi je asi vyvinout aktivitu sam, nez cekat na udani Úsměv
« Poslední změna: Březen 12, 2012, 11:06:12 am od kleena » Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
Vladka-Z



Karma: 1
Příspěvků: 102



WWW
« Odpověď #18 : Březen 12, 2012, 09:32:11 pm »

To je moc zajímavé, Viktore, co tu píšeš. Jsem moc zvědavá, jestli Ti to "projde". Bylo by to fakt super, kdyby to šlo oficielně a legálně nechat na českých značkách. ALE:
Já jsem na finančák - Herr Hanes - volala před několika dny také a bohužel mi tenhle opravdu velmi milý starší pán řekl, že tahle vyjímka, o které píšeš je také omezená 12ti měsíci.
Jasně, těžko někomu prokáží, že tu auto (např. svého otce)používá déle, ale pokud si zažádáš o tuto "vyjímku", pak je to černé na bílém i s datumem a dá se to lehce na těch 12 měsíců dopočítat..
Pokud Ti ale v této "vyjímce" finanční úřad nestanoví dobu používání tohoto českého vozidla v Německu... JE VYHRÁNO!!! A BYLO BY TO FAKT MOC FAJN!!!
Tak nevím, jestli si s lidmi jen hrajou, nebo jestli na to opravdu existuje nějaká vyhláška - nějaký paragraf.. Úsměv Úsměv
Zaznamenáno
tolwyn



Karma: 2
Příspěvků: 98



« Odpověď #19 : Březen 15, 2012, 05:24:42 pm »

Tak tohle je opravdu vycerpavaji informace. Viktore (pokusnej kraliku) dej pak vedet jak to dopadlo  Škleb Drzim palce! A jeste jednou diky!!
Zaznamenáno
gabriela39



Karma: 0
Příspěvků: 12


« Odpověď #20 : Březen 16, 2012, 07:15:59 pm »

Mam taku otazku.Ak sa predsa len rozhodnem platit tu dan, ako dlho ju mozem platit?Ako platitel dane, je lepsie mat auto na sebe napisane, alebo na tej tretej osobe.?Pokial viem, dan sa da platit len rok ak ma zahranicne poznavacie znacky.Je to pradva?Alebo ak budem platit dan tak si mozem tie znacky ponechat ako dlho chcem?
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #21 : Březen 16, 2012, 10:11:00 pm »

Pozor, "platce dane" neznamena nic jineho, nez ze platis dan z motoroveho vozidla, kterou plati kazdy Nemec. Dan jsi podle pravidel povinna platit. S tim, na koho je auto napsane, to nema primo nic spolecneho.
Nejlepsi je prihlasit auto na sebe, v Nemecku, odvest dan, zaplatit si tu povinne ruceni a mit klid.
V pripade cizince, ktery ma cile styky se svou domaci zemi, si myslim, ze stat nikoho nemuze nutit tu to auto prihlasit...protoze to same by mohl rict ten druhy stat a co pak clovek, zejo.
Nemecko chce hlavne tu dan.
Takze si myslim, ze kdyz ji zaplatis, bude stat spokojeny a ty muzes byt taky. Dokud tedy nedojde na ty problemy s vysi plneni pri zpusobeni nehody nebo tak neco. Stat urcite nerekne, "ted uz platite pres rok, tak uz neplatte" Úsměv Kdybys tu chtela trvale jezdit s autem prihlasenym jinde, je mozna ucelnejsi mit ho v CS/SK prihlasene na nekoho jineho...ale konkretni podklady pro to nemam. Ja ho mam na nekoho jineho prihlasene z nutnosti, protoze je prevedene z jeho firmy a on ho zatim prodat nesmi :|
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
Katarina81



Karma: 0
Příspěvků: 7



« Odpověď #22 : Červenec 02, 2012, 10:14:03 pm »

Ahojte,

kedze som v podobnej situacii a dost som si tuna toho precitala, mam v tom viac chaosu ako predtym.
Na par mesiacov koncom leta a na jesen by som si chcela pozicat auto od rodicov a priniesiet do nemecka.
Kedze mam ale trvaly pobyt v nemecku, ak som to spravne pochopila, nesmiem tu riadit auto, za ktore sa neplati dan (trebars ani nie v priade, ze moji rodicia pridu na navstevu a kedze sa tu nevyznaju v okoli tak by som soferovala v ich pritomnosti).

Mala by som mat tieto moznosit:
- zaplatit dan Co??? bez prihlasenia na nemecke znacky, ak sa to da?
- prihlasit auto na nemecku znacku
- poziadat o vynimku na dani Co??? hm?


Teraz by ma zaujimalo akym sposobom sa da zaplatit ta dan, bez toho aby som auto prihlasila na nemecku znacku (na par mesiacov sa to neoplati, riskovat a soferovat so slovenskymi znackami nechcem, a vynmiku tiez nehladam, ked treba dan zaplati tak preco nie)?
Ohladom toho neviem najst ziadne info Smutek


Prosim o radu ak mate skusenost s podobnym pripadom.
Katarina
Zaznamenáno
martan-h



Karma: 3
Příspěvků: 45



« Odpověď #23 : Červenec 03, 2012, 07:45:35 pm »

Neprecetl jsem si to tu vse do detajlu, tak se omlouvam, kdyz neco zopakuji.

Ja na tu dan byl upozornen pred lety. Byl jsem se informovat na financnim urade a rekli mi, ze:
je podstatne to, kde to auto v obdobi jednoho roku prevazne stoji/jezdi (= vice nez 6 mesicu)
Nezalezi na drziteli a ani kde je hlasen, nebo ktereho statu je obcanem, nebo jak jezdi casto do zahranici, kdyz je to auto souctem dnu prevazne v BRD. 
Vyjimka je jen, ze by bylo prihlasene na sidlo firmy v zahranici. Ale v tom se nevyznam.

Staci tedy, jako cesky obcan s hlavnim bydlistem v CR, nechat auto na ceskych znackach a prihlasit ho zde na placeni dane. Tim je to vse vyresene a je pokoj.

Hlavni pobyt se musi dokazovat jen kvuli drzeni auta na ceskych znackach a ne kvuli dani na silnicni vozidlo.

Martin
Zaznamenáno
jan2jen



Karma: 0
Příspěvků: 2


« Odpověď #24 : Červenec 04, 2012, 01:42:32 pm »

Bohužel, a s tím se setkávám opakovaně, úředníci v Německu vysvětlují zákony nepravdivě (neboli každý vám řekne něco jiného a podle toho s vámi také jedná). Jedinný, kdo by vám měl správně poradit je právník. Téma KFZ Steuer jsem řešil asi před rokem, kdy mě něm. policie stavěla skoro každý týden.

Tedy ještě před rokem to platilo takto:
- nezáleží na SPZ (ani státu) ani na tom jak dlouho v německu pobýváte - rozhodující je to že jste v Německu přihlášeni k pobytu
- pokud jste v Něm. přihlášeni k pobytu, pak nesmíte (v Německu) řídit auto, za které se neplatí KFZ Steuer (ještě jednou je jedno komu auto patří, a jakou má SPZ)
- zaplatit za auto s českou SPZ je velice jednoduché - daň jde zaplatit na finančáku například jen na jeden den (nebo na tolik dní kolik budete to auto v Něm. řídit)
Zaznamenáno
dvopa44



Karma: 0
Příspěvků: 2


« Odpověď #25 : Říjen 16, 2012, 07:27:17 am »

Dá se někde najít nějaký postup, jak přihlásit auto v D? Díky moc.
Zaznamenáno
Milano



Karma: 7
Příspěvků: 60



« Odpověď #26 : Prosinec 05, 2012, 11:27:26 am »

Zdravim vsechny Cechy a Slovaky pobyvajici  v Nemecku.
Znovu otviram toto tema, z duvodu ze bych si rad koupil auto v Ceske republice,prihlasil ho na sebe, ale budu prevazne jezdit v Nemecku a chci se zde prihlasit k placeni dane za toto auto.
Zde je cast prispevku od martan-h......
Staci tedy, jako cesky obcan s hlavnim bydlistem v CR, nechat auto na ceskych znackach a prihlasit ho zde na placeni dane. Tim je to vse vyresene a je pokoj.

A ja se ptam, mas s tim vlastni zkusenost, platis takto dan za auto a pokud ano, jakym zpusobem prihlasis auto s ceskymi znackami k placeni dane v Nemecku? Dnes jsem navstivil FA a sdelil jim ze chci platit dan za auto hlasene v Cechach na mne. A odpovedna pracovnice  na Financnim urade ve Freiburg im Breisgau mi sdelila, ze nelze platit dan v Nemecku za vozidlo prihlasene na mne v Ceske republice. Ja chci platit dan z auta, a oni ji ani nechteji!   Škleb
Dotycna odpovedna pracovnice 100% nevedela,  mam se ozvat pristi tyden, pravdepodobne si to musi do te doby nastudovat!!! Tak jsem ji s usmevem sdelil, ze se ji pristi tyden ozvu a az budu vedet vice, podelim se s vami o dalsi zkusenosti.

Je ovsem take mozne, ze co plati a je rozhodujici napr. v Bavorsku, nemusi vubec platit v Baden-Württemberg nebo jinde v Nemecku.

Dela to na mne dojem, presne tak jak zde pise jan2jen, viz. cast prispevku.....Bohužel, a s tím se setkávám opakovaně, úředníci v Německu vysvětlují zákony nepravdivě (neboli každý vám řekne něco jiného a podle toho s vámi také jedná). Jedinný, kdo by vám měl správně poradit je právník. Téma KFZ Steuer jsem řešil asi před rokem, kdy mě něm. policie stavěla skoro každý týden.
A jak si otazku KFZ-Steuer vyresil? Podel se o zkusenost. Dekuji.

Zaznamenáno
petr69



Karma: 8
Příspěvků: 330


« Odpověď #27 : Prosinec 05, 2012, 10:02:46 pm »

Zdravím všecny,
podělím se o moji zkušennost.
Za 2 roky jsem měl jedinou silniční kontrolu, vše proběhlo OK a na konci dotaz zda mám zaplacenou KFZ-steuer, jsem odpověděl, že auto je psané na moji firmu (což je pravda). Policista chtěl v malém techničáku ukázat název firmy, když jsem mu ukázal prstem mé jméno s tím, že je to název firmy (neodvažoval jsem se pouštět se do výkladu o tom co je to v ČR podnikání na fyzickou osobu). Policista řekl že tedy OK a ať nezapomenu, pokud bude někdy auto na mě, okamžitě se přihlásit k dani.
Potud se tady celkem všichni shodujeme, že to "tak nějak v Německu chodí".
Ovšem co tu zatím nikdo tuším nezmínil, je otázka daní z příjmu. Většina z nás tu dělá daňové přiznání a věřím že téměř všichni si tam odepisujeme cesty do ČR za rodinou apod.,nebo i náklady na cestování tady do zaměstnání a zpět atd.  A zde jsme u toho, že rady typu: "přihlásit na 3. osobu v ČR" jsou takřka na nic. Protože žádný Steuerberater si nevezme na triko dát do nákladů používání auta, které není oficiálně Vaše. Aspoň tedy můj Steuerberater z toho odvázaný nebyl. A tak si já osobně myslím že nějakých 120-130 Euro ročně je opravdu investice, která se vyplatí.
Přeji všem hezký den. Petr
Zaznamenáno
petr69



Karma: 8
Příspěvků: 330


« Odpověď #28 : Prosinec 05, 2012, 10:15:19 pm »

..ještě upřesňuji, že správně jsem chtěl napsat, že: ...."Steureberater si nevezme na triko uplatňovat v daňovém přiznáním cestovní náklady z používání automobilu, za nějž nebyla v Německu zaplacena Kfz-steuer..."
Zaznamenáno
Milano



Karma: 7
Příspěvků: 60



« Odpověď #29 : Prosinec 17, 2012, 06:37:35 pm »

Tak ze abych zde dokoncil otazku Kfz-Steuer za auto s ceskou poznavaci znackou v Nemecku.
Dotycna pracovnice Financniho uradu ve Freiburg mi pri me navsteve sdelila, ze se informovala u sveho nadrizeneho organu a sdelila mi toto.
Nelze prihlasit k placeni Kfz-Steuer vozidlo evidovane v Ceske republice, a ani neexistuje zadna vyjimka. Nedostal jsem to pisemne, a bylo mi trapne toto pozadovat. O tom,jak dlouho zde mohu jezdit s ceskou SPZ se mam obratit na Landratsamt, ktery je prislusny k evidenci vozidel. Ale to myslim, ze je vsem jasny!
Tak teda nevim, jak to tedy delate VY, kteri zde mluvite o aute s ceskou SPZ a pisete rady typu....prihlas auto k placeni Kfz-Steuer a mas klid a je to vyresene!
Odpoved je takova. Prihlas auto na nemecke znacky a k placeni Kfz-Steuer, mas klid a je to vyresene!

A ted pevne doufam a verim, ze kdyz je tak jednoduche prihlasit auto s ceskou SPZ k placeni Kfz-Steuer v Nemecku, ze se podelite s ostatnimi. Dekuji.
Zaznamenáno
Stran: 1 [2] 3   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | Italie.krajane.cz © 2013
Z Itálie o Itálie, česky, slovensky i italsky. Stránky Čechů a Slováků o práci, studiu, ubytování, životě, zábavě a akcích v Ituálii. Užitečné články, diskuzní fóra, inzerce práce v Itálii, bydlení, seznamka a spousta dalšího.

Odkazy