Krajane.cz | Austrálie | Belgie | Británie | Francie | Irsko | Kanada | Lucembursko | Německo | Nizozemsko | Norsko | Nový Zéland | Rakousko | Řecko | Španělsko | Švédsko | Švýcarsko | USA
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de
 
Stran: [1]   Dolů
 
Autor Téma: Bayern ticket - na cestu vlakom - skúsenosti?  (Přečteno 86408 krát)
jesennavila



Karma: 5
Příspěvků: 433



« : Červenec 07, 2014, 08:53:07 pm »

Chcela by som využiť na cestu vlakom Bayernticket.

Viem, že platí v Bavorsku a v niektorých destináciách v Rakúsku, viem, koľko stojí.

Neviem si ale celkom vysvetliť nasledovnú vetu:

Bayern-Tickets gelten jeweils für beliebig viele Fahrten in den gesamten Nahverkehrszügen aller Eisenbahnverkehrsunternehmen in Bayern, in allen Verbundverkehrsmitteln und fast allen Linienbussen in Bayern ...

Čo sa znamená beliebig viele Fahrten? V rámci jedného dňa?

Spomínam si, že asi pred rokom toto riešili tiež v nejakom bavorskom vlaku a sprievodca hovoril, že ten ľubovolný počet ciest platí len v rámci jedného dňa a Bayern-ticket platí až od 9:00, ak cestuješ vlakom skôr, tak si musíš priplatiť, ale tieto informácie som nikde nenašla (napísané).

Máte niekto s tým typom cestovného lístka skúsenosti?
Zaznamenáno
Diddi
Host
« Odpověď #1 : Červenec 07, 2014, 09:56:05 pm »

Taky jsem to chtela nedavno vyuzit pro sebe a rodinu a vzdala jsem to. Maji to dakt debilne napsane, hlavne clovek nevi poradne, pro ktere spoje to plati. Co jsem pochopila, nemuzes nar. vyuzivat zadne rychliky jako Eurocity apod. Takze jen "Bummelzug". Snazila  jsem i ziskat info po telefonu, marne. Vzdycky a to jsem volala na 3 ruzna cisla, me to vyhodilo. Tak jsem jim napsala a odpovedeli mi, az kdyz bylo davno s krizkem po funuse a jeste tak, ze jsem z toho nebyla ani o chlup moudrejsi. Jen me odkazali tam, kde jsem davno predtim uz byla a nepochopila. Taky bych uvitala neci zkusenosti.

Nase korespondemce:
........
da offensichtlich Ihre Telefonauskunft nicht im Betrieb ist, ich habe es an 3 verschiedenen Nummern probiert, möchte ich Sie bitten um eine möglich  zeitnahe Auskunft.  Ich beabsichtige am 14.06.2014 von K.. nach München zu fahren und abends zurück. Zwei Erwachsene und ein Kind(12). Kann
 ich z. B. Wochenendticket benutzen?

 Vielen Dank

Tohle byla odpoved Smích Presne na to cislo jsem zbytecne volala, mj. A presne tam co me odkazali uz jsem byla ,ale nebyla z toho moudra.

vielen Dank für Ihre E-Mail, die zur weiteren Bearbeitung an uns weitergeleitet wurde.

 

Wir bedauern, dass Sie am 13. Juni keinen telefonischen Ansprechpartner erreichten.

 

Telefonisch erreichen Sie uns unter der Service-Nummer 0180 6 996633 (20 ct/Anruf aus dem Festnetz, Tarif bei Mobilfunk max. 60 ct/Anruf) täglich rund um die Uhr.

 

Ein kleiner Tipp für Fahrplan- und Tarifauskünfte: Nennen Sie unmittelbar nach der Begrüßung das Stichwort „Reise-Service“. Das Sprachdialogsystem verbindet Sie dann direkt mit einem persönlichen Ansprechpartner.

 

Schon jetzt wünschen wir Ihnen eine angenehme Reise.

 

Mit freundlichen Grüßen

Im Auftrag

 

Maren Reinsch

Leiterin Kundendialog

 

P.S.: Für Hinweise, Anregungen und Kritik stehen wir Ihnen rund um die Uhr gerne zur Verfügung. Am schnellsten können wir uns um Ihr Anliegen kümmern oder mögliche Unklarheiten beseitigen, wenn Sie uns unter 0180 6 99 66 33 (20 ct/Anruf aus dem Festnetz, Tarif bei Mobilfunk max. 60 ct/Anruf) anrufen. Wählen Sie im Hauptmenü die 3 (Kundendialog) und Sie werden direkt mit Ihrem persönlichen Ansprechpartner verbunden.

Zaznamenáno
jesennavila



Karma: 5
Příspěvků: 433



« Odpověď #2 : Červenec 07, 2014, 11:19:02 pm »

No super!
Ja mám pocit, že na tých miestach často sedia ľudia, čo nemajú o danej veci ani páru a vedia ti napísať len nejaké dopredu pripravené odpovede (čo majú nalinkované "zhora")
Zaznamenáno
Kuchtiklibor



Karma: -7
Příspěvků: 80



« Odpověď #3 : Červenec 08, 2014, 10:26:02 am »

http://www.bahn.com/i/view/CZE/cs/prices/germany-regional/jizdenka-bavorsko-cesko.shtml


Zaznamenáno
bjetka
Host
« Odpověď #4 : Červenec 08, 2014, 09:55:29 pm »

Myslim, ze to tu bylo uz v nejake jine diskuzi, ne li ve vicero...
Bayern-Ticket plati jeden den, po-pa od 9 hod., o vikendu uz od pulnoci, na regionalni vlaky (DB-Regio, BOB, Alex, Vogtlandbahn, atd.) po Bavorsku a do prilehajicich oblasti, napr. do Salzburku. Cim vice cestujicich, tim vyhodnejsi.

Asi moc nejezdite vlakem, pokud frflate, ze plati jen jeden den a jen na Bummelzug Smích Zkuste si na streku, kterou chcete cestovat vyhledat jen obycejne spojeni bez IC, ICE. Jen pro srovnani: za nedelni sitovou jizdenku pro 2 jsem predloni v CR zaplatila 600 Kc.
Zaznamenáno
Diddi
Host
« Odpověď #5 : Červenec 08, 2014, 10:35:30 pm »

Bjetko, mas pravdu, vlakem nejezdim vubec. Mne neslo v prvni rade o penize, spis o to, ze jsme chteli zkusit jet do Mnichova jinak  nez autem. Chtela jsem si usetrit stres z jizdy autem  a taky nechat syna jet vlakem. Jel vlakem jednou v zivote, ale to uz si nepamatuje, byl maly.
Sice bych tedy nejake penize usetrila v porovnani s normalnim tarifem, ktery je sproste drahy, ale tim courakem bychom byli na ceste cely den. Kdezto autem jsem v Mnichove za 2 hodiny pri daleko mensich nakladech.
To pak muzou jednoho presvedcovat jak chteji, aby se choval ekologicky.

Zaznamenáno
bjetka
Host
« Odpověď #6 : Červenec 09, 2014, 04:30:08 pm »

No, asi zalezi na spojeni. Kdyz se napr. nejdriv z nejakych Prdelovic musis dostat na nejakou hlavni trasu. Napr. Mnichov-Regensburg za 1,5 hodiny mi neprijde vubec spatne. Nez najdes v Regensburgu parkoviste, vyjde to zhruba stejne...
Vsechno ma samozrejme sva pro a proti Mrknutí
Zaznamenáno
Akter



Karma: 8
Příspěvků: 111



« Odpověď #7 : Červenec 09, 2014, 04:58:02 pm »

BT je sympaticka vec. Podla toho kam ides, vyjde to aj lacnejsie nez autom. Na denne vylety do Salzburgu alebo Aschafenburgu a pod. uplne optimalne. Aby som vas trosku poopravil, tie Bummelzüge si to tu sinu az do 120 km/h.  Je snad rychlik v Cechach rychlejsi?

Vyhladaj si jednoducho na  www.bahn.de  spojenia odkial kam chces ist, a vypluvne ti dvoje ponuky: lacne (s BT) a drahe (s ICE). Uvidis tam aj trvanie cesty tak si porovnas casove rozdiely medzi BT a ICE.
Jedine obmedzenie je ze v prac. den plati BT az od 9.00 hod.
Zaznamenáno
pipapo



Karma: -60
Příspěvků: 130


« Odpověď #8 : Červenec 09, 2014, 05:49:43 pm »

 Úsměv
« Poslední změna: Červenec 09, 2014, 05:51:15 pm od pipapo » Zaznamenáno
Diddi
Host
« Odpověď #9 : Červenec 09, 2014, 06:02:33 pm »

Tak ted jsem si vyhledala spojeni v So. z Bayreuthu do Mnichova a rozdil je skutecne pouhych 11 minut. Šok ( Myslim mezi Bummelzug a Euro)  Tak to neni spatne. Clovek by si musel vyhledat nejoptimalnejsi spojeni a prizpusobit tomu dobu odjezdu. Ale to se da nacasovat.
Bummelzug pro me vzdycky predstavoval neco, co stavi v kazdych Kotehulkach. Tak proto mu to tak dlouho trva. Mrknutí
No ale jsem potesena, ze se tu da najit rozumny spoj, tak ho mozna v budoucnu rada vyuziju.

Mne se libily spis ty Europa -Specialy, to jsem zjistila uz driv, ze se skutecne da velmi levne dojet napr. do Italie, kdy jizdenka pro 3 muze stat taky jen kolem 60 Eur, coz je parada. Bohuzel se musi termnin prizpusobit, protoze to neni kazdy den, ale to se taky da naplanovat.
Zaznamenáno
Hair



Karma: -158
Příspěvků: 741



« Odpověď #10 : Červenec 09, 2014, 07:11:41 pm »

Na cestu do CZ existuje jeste Bayern - Böhmen - Ticket:
- kondice podobne jako Bayern-Ticket, plati az do Plzne. Kdo jede pak dal, napriklad z Plzne do Prahy, dokoupi si listek u pruvodciho, ktery prochazi vlakem - stoji to 100 korun. Ale moc uz mezi Plzni a Prahou nechodi  Mrknutí

http://www.bahn.de/regional/view/regionen/bayern/freizeit/bayern_boehmen_ticket.shtml

http://www.bahn.com/i/view/CZE/cs/prices/germany-regional/jizdenka-bavorsko-cesko.shtml
Zaznamenáno
jesennavila



Karma: 5
Příspěvků: 433



« Odpověď #11 : Červenec 10, 2014, 09:05:50 am »

Super! Ďakujem za všetky užitočné informácie! Úsměv
Zaznamenáno
jesennavila



Karma: 5
Příspěvků: 433



« Odpověď #12 : Červenec 23, 2014, 08:02:04 am »

Ináč, musím pochváliť našich adminov, nejaké informácie o Bayern-tickete možno nájsť aj naľavo v kolónke "Doprava v Nemecku", akurát - len ceny už nie sú aktuálne.
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | Italie.krajane.cz © 2013
Z Itálie o Itálie, česky, slovensky i italsky. Stránky Čechů a Slováků o práci, studiu, ubytování, životě, zábavě a akcích v Ituálii. Užitečné články, diskuzní fóra, inzerce práce v Itálii, bydlení, seznamka a spousta dalšího.

Odkazy