Krajane.cz | Austrálie | Belgie | Británie | Francie | Irsko | Kanada | Lucembursko | Německo | Nizozemsko | Norsko | Nový Zéland | Rakousko | Řecko | Španělsko | Švédsko | Švýcarsko | USA
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de
 
Stran: [1] 2   Dolů
 
Autor Téma: Použivanie cudzieho motoroveho vozidla v Nemecku  (Přečteno 150673 krát)
Janularovnanova



Karma: 0
Příspěvků: 1



« : Červen 11, 2012, 11:17:45 am »

Ahojte, kto poradi? Byvam v Nemecku uz 8 mesiacov a chcela by som si sem doviezt a začat jazdit na aute, ktore patrí mojmu otcovi. Potrebujem nejaké splnomocnenie aby nebol problem pri kontrole, nakolko auto nie je pisane na mna? A mozem vobec dlhodobo tu pouzivat auto , ktore je registrovane na SK alebo ho budem musiet tu prihlasit?
Za vsetky informacie tykajuce sa jazdenia na cudzich znackach v Nemecku budem vdacna

Diky
Janula
Zaznamenáno
Rasty



Karma: 0
Příspěvků: 8


« Odpověď #1 : Červen 11, 2012, 02:55:36 pm »

Splnomocnenie si urcite maj pri sebe, samoska prelozene do nemcini, a mozes jazdit
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #2 : Červen 11, 2012, 03:55:00 pm »

Prober si prosim jine prispevky k tomuto tematu v tomto foru - to tema uz tu mnohokrat bylo. To svoleni tveho otce neni az tak dulezite a potencialne nebezpecne, jako povinnost, platit tu za to auto dan (KFZ-Steuer). Za to te muzou policajti nebo sousedi udat (trestny cin kraceni dane) a ty se pak budes muset ospravedlnovat pred financakem. Do roka jsi relativne v pohode, po vice nez roce bys ale mela mit jasnou predstavu, jaka rizika pripadne postupujes. Res hlavne to a ne nejake souhlasy - na souhlas se mne policajti neptali jeste nikdy, zato na dan ano.

Prihlasovat na nemecke znacky ho samozrejme nemusis - ani nemuzes, neni tvoje.
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
vafle



Karma: -2
Příspěvků: 28


« Odpověď #3 : Březen 10, 2013, 11:45:37 pm »

tohle jsem nasla, podle toho cizinci studenti pouzivajici auto s cizimi znackami nemusi Steuer platit
http://www.finanzamt.bayern.de/Informationen/Steuerinfos/Steuerarten/Kraftfahrzeugsteuer/Merkblatt_Anhaenger.pdf
Zaznamenáno
hbm
Host
« Odpověď #4 : Březen 11, 2013, 09:31:30 am »

-
« Poslední změna: Červen 07, 2013, 06:50:55 pm od hbm » Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #5 : Březen 11, 2013, 10:18:45 am »

Pozor, tak jednoduche to podle vseho opravdu neni. Nejde v prvni rade o to, komu auto patri - danove povinnym je ridic, ne vuz. Jde o "obvykle misto pobytu" auta a moznosti prokazat, jak casto se vuz zdrzuje tady a zdfa nemecko pravidelne opousti - nebo opravnenost toho, aby FU "predpokladal" opak.
Kdyz auto ridici nepatri, poskytuje to trosku vic nejasnosti a moznosti zkouset vec postavit vyhodneji pro ridice. Zadnou jistotu to ale nedava.
Navic zustavaji nevyhody pri reseni zpusobene nehody - ceska ci slovenska pojistovna nema stejne moznosti a vuli prit se s poskozenym o vysi naroku - a nemusi uznat zde obvykle naroky (bolestne, vypadek prijmu a kdovico jeste), ktere si zdejsi poskozeni radi nauctuji a kdyz jim je pojistovna nenahradi, je mozne, ze se budou o nahradu soudit s ridicem...
Je potreba byt na pozoru...
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
юπ
jupí!



Karma: 9
Příspěvků: 120



« Odpověď #6 : Duben 15, 2014, 09:44:52 pm »

ČR/SR pojišťovna  mívá hlavně ve smlouvě bydliště pojištěnce - které má vliv na výši pojistného (v Praze bývá dražší, na venkově  menší).  Změna bydliště po ČR bývá povinný údaj - tedy kdo jeho změnu pojišťovně nenahlásí včas (a nenechá si překalkulovat výši pojistného), říká si o komplikace. 

Co do provozu auta mimo ČR/SR:  fpoho je bourat cestou  na dofču a zpět,  nevím jak užití vlastního vozidla na služebku - ale dost těžko projde trvalé provozování na německých dálnicích mezi mraky limuzín za >3MegaKč na 210km/hod,   když výše rizik byla kalkulována na havárky s českými vraky jež stojí šrotovné + cena benzínu v nádrži - a cena bodu českého zdravotnictví stojí taky zlomek. 

Kdo kdy z pojišťovny vymáhal náhradu škodu na poškozené pojištěné domácnosti ví, za co všechno umí výplatu pojistného odepřít - špinavé triky, pojištěnec je hejl k napálení falešnými očekávaními.  IMHO po zpravení o změně místa provozu do centra Mnichova Vám ČR/SR pojišťovna smlouvu vypoví (nebude se pro jednoho extra-buřta učit DE-rizika),  bez takové informace označí smlouvu za uzavřenou na základě nepravdivých informací (tedy podvodně uzavřenou) a nezaplatí nic.   

Chtělo by to najít prvního vykuka-emigranta co chtěl ušetřit  600 € za německé pojištění -  a bouračkou přišel o všechno.
Zaznamenáno
юπ
jupí!



Karma: 9
Příspěvků: 120



« Odpověď #7 : Duben 15, 2014, 10:02:43 pm »

ještě další moudro:
s cizokrajnými KfZ-pojišťovnami obecně sama BRD-Polizei + KfZ-zulassungsbehörde problém nemají (pokud z Oi!ropské onanie - a zvládnou Vám vydat zelenou kartu) 

Kolega (s občanstvím a bydlištěm v BRD)  má taky auto trvale u pojišťovny se sídlem ve Španělsku (bylo to nějak výhodné či co - má to více místních) - a auto má německé značky + technickou a zatím žádný problém. 

Docela určitě by šlo mít BRD-Kennzeichnen   a třeba Slovenskou pojišťovnu.  Jestli by do toho šli  teda bratia Šlováci - zvládli se z Bratislavy domluvit s německým systémem předregistrace eVB (elektronische Versicherungsbestätigung)  a pod.
Zaznamenáno
petr69



Karma: 8
Příspěvků: 330


« Odpověď #8 : Duben 15, 2014, 10:20:48 pm »

zajímavý nápad...

... ale pro šetřílky mně pořád jako nejjednodušší varianta připadá, "nechat si" u něm. poj. uznat bonusy z ČR.

proto bych prosil ty, kteří přetahování bonusů přes hranice absolvovali, nechť se s námi podělí o zážitky.
Dost by mě zajímalo, jak moc to bylo složité či jednoduché, jestli to umí vystavit každá česká pojišťovna a jak moc se tomu Němci brání či naopak nebrání Úsměv .

tak mě napadá, mohl by na to být nějaký spéšl EU-formulář Škleb

Zaznamenáno
MilanAmsterdam
Host
« Odpověď #9 : Květen 17, 2014, 10:04:24 pm »

 v nemecku musi auto prehlasofat,kdyz jsi trvale prihlasena v Nemecku,Muzes jezdit s ceskym autem 6 mesicu a jeden den potom musi prehlasovat auto
oni chteji kasierivat dane poplatky krome toho nedostanes povoleni k parkovani scizim autem,
Zaznamenáno
юπ
jupí!



Karma: 9
Příspěvků: 120



« Odpověď #10 : Květen 21, 2014, 10:28:14 pm »

to už se tu řešilo: 6měsíců neplatí, 
co je ČR v EU, je na dopapírování pouhých 10 dní. 
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #11 : Květen 21, 2014, 10:57:11 pm »

krome toho nedostanes povoleni k parkovani scizim autem,
Tož například toto není pravda. Pokud myslíš parkovací licenci, tak tu konkrétně v Mnichově dostaneš bez ohledu na to, kde je vůz hlášen.
Osobní zkušenost. Nikoho u toho nezajímá, jestli má auto české značky...a ani zda tu platí daň.
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
MilanAmsterdam
Host
« Odpověď #12 : Květen 22, 2014, 08:15:27 am »

dostanes parkovaci licenci  s ceskym cislem?Ja v Berline nee presto ze ma tam byt ov.musel bych se tam prihlasovat a vtuch chvyly musim po urcite dobe prehlasovat auto protoze sta chce kasierovat poplatky to ume neprichazi v uvahu protoze v tuch chvyly bych stratil licenci v Amsterdamu a cekaci doba na Amsterdamcentrum je 7 let.Stastny civot v mnichove.nato se budu ptat kamarade ten pracuje v Mnichove u Finacniho uradu  pro prihlasovani aut pro firmy ale on my tuto otazku urcite odpovedet.Chces my ric ze ty k diz jsi v Mnichove prihlaseny ze muzes normalne jezdit s autem ktery je prihlaseny v Zahranici?a ze dostanes povoleni na prakovani.J jsem dostal od finacnihu urade presto ze jsem uz  v Hlansku pracoval ale porad byl trvale  hlaseny v Berline
dopis /steuerhinterziehung/ok oni to potom stahly ale stejne ty muzes scizim cislem jenom urcitou dobu jezdit a potom to musis prehlasit
« Poslední změna: Květen 22, 2014, 08:48:51 am od MilanAmsterdam » Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #13 : Květen 22, 2014, 09:30:26 am »

dostanes parkovaci licenci  s ceskym cislem?
Přesně tak.

nato se budu ptat kamarade ten pracuje v Mnichove u Finacniho uradu  pro prihlasovani aut pro firmy ale on my tuto otazku urcite odpovedet.Chces my ric ze ty k diz jsi v Mnichove prihlaseny ze muzes normalne jezdit s autem ktery je prihlaseny v Zahranici?
To netvrdím, tohle je velmi rozsáhlé téma a bylo tu na něj popsáno mnoho stran.
Ale evidentně v tomto není žádná souvislost mezi finančním úřadem a KVR, který vydává parkovací licence. Tam daň a značky nikoho nezajímaly.

a ze dostanes povoleni na prakovani.
I podruhé ano Úsměv

J jsem dostal od finacnihu urade presto ze jsem uz  v Hlansku pracoval ale porad byl trvale  hlaseny v Berline
dopis /steuerhinterziehung/ok oni to potom stahly ale stejne ty muzes scizim cislem jenom urcitou dobu jezdit a potom to musis prehlasit
Ano, to je standardní postup. Pokud je vůz tvůj a ty jsi tu hlášen, není po nějakém tom půl roce o čem diskutovat.
Když ale vůz tvůj není a ty si ho jen občas půjčuješ, vzniká velmi široký prostor pro interpretace.
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
MilanAmsterdam
Host
« Odpověď #14 : Květen 22, 2014, 02:19:03 pm »

toto jsem nasel



Wenn es sich um eine absehbare Zeit mit normaler Fahrzeugnutzung handelt, gibt es keine Probleme. Wenn du es aber eher als Dauerlösung ansiehst, wirst du Probleme bekommen, weil ganz sicher ein pensionierter Aufpasser vom Dienst in deiner Nachbarschaft dich anschwärzt. Der deutsche Fiskus will eben gerne von möglichst vielen Fahrzeugen, die auf deutschen Straßen unterwegs sind, die Kfz-Steuern kassieren.Jak rychle to kontroluji.ale to samy mame zde v Amsterdamu kdyz vydeji cizi cislo tak  okamzite  kontroluji.To samy mam Berline. Pokousely se  me jebat i kdyz jsem stal na pozemku naseho domu .Pred Barakem se musi platit ale zarohem je to nas pozemek ktery patri  obyvatelum bytu.Vsechny byty jsou v ov skouseli to name ze musim tam plati parkovani
mely ale smulu.A  kdyz parkuji na ulice jdou kontrolovat jestly jsem zaplati.Prvne moje auto potom ty druhy auta
« Poslední změna: Květen 22, 2014, 02:47:11 pm od MilanAmsterdam » Zaznamenáno
Stran: [1] 2   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | Italie.krajane.cz © 2013
Z Itálie o Itálie, česky, slovensky i italsky. Stránky Čechů a Slováků o práci, studiu, ubytování, životě, zábavě a akcích v Ituálii. Užitečné články, diskuzní fóra, inzerce práce v Itálii, bydlení, seznamka a spousta dalšího.

Odkazy