Krajane.cz | Austrálie | Belgie | Británie | Francie | Irsko | Kanada | Lucembursko | Německo | Nizozemsko | Norsko | Nový Zéland | Rakousko | Řecko | Španělsko | Švédsko | Švýcarsko | USA
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de
 
Stran: 1 [2]   Dolů
 
Autor Téma: Neznáme potraviny v Nemecku? (známe na SK a v Čechách)  (Přečteno 123472 krát)
jesennavila



Karma: 5
Příspěvků: 433



« Odpověď #15 : Květen 15, 2014, 10:39:09 am »

Kleena, vidíš, to som nevedela.  Smích
Zaznamenáno
joker



Karma: -8
Příspěvků: 122



« Odpověď #16 : Květen 15, 2014, 09:30:01 pm »


Aj významný rakúsky politik(s českými korenmi):
http://de.wikipedia.org/wiki/Ferdinand_Lacina
Zaznamenáno
jesennavila



Karma: 5
Příspěvků: 433



« Odpověď #17 : Červenec 24, 2014, 07:48:18 pm »

Vedel by mi niekto vysvetliť, čo je to Dinkel? To je nejaká pôvodná odroda pšenice?
Zaznamenáno
Diddi
Host
« Odpověď #18 : Červenec 24, 2014, 08:26:37 pm »

http://cs.wikipedia.org/wiki/P%C5%A1enice_%C5%A1palda
Zaznamenáno
Hair



Karma: -158
Příspěvků: 741



« Odpověď #19 : Červenec 24, 2014, 08:33:28 pm »

Dinkel je cesky a asi i slovensky "špalda" - špaldová mouka.
Puvodni, nebo hodne stary druh psenice. Zdravejsi nez normalni psenicka mouka,
Koupeny Dinkelbrot je vyborny, delaji se i housky a dalsi pecivo, crackery atd..
Ja Dinkelmehl pridavam doma temer do vseho, vcetne babovky i palacinek...  Úsměv.
A kdyz ji maji v Aldi v nabidce, tak ji kupuju tam  Mrknutí

O spalde napriklad tady.
http://de.wikipedia.org/wiki/Dinkel
nebo
http://cs.wikipedia.org/wiki/P%C5%A1enice_%C5%A1palda

Zaznamenáno
Diddi
Host
« Odpověď #20 : Červenec 24, 2014, 08:37:27 pm »

Hair, taky ji mam odtud. Mrknutí Jeste jsem se nejak nedobrala k tomu ji spotrebovat,ale asi si udelam ty housky.
Zaznamenáno
Hair



Karma: -158
Příspěvků: 741



« Odpověď #21 : Červenec 24, 2014, 08:45:22 pm »

Hair, taky ji mam odtud. Mrknutí Jeste jsem se nejak nedobrala k tomu ji spotrebovat,ale asi si udelam ty housky.

Diddi, jo Dinkelmehl je skvela, ma takovou trochu oriskovou chut. Zkousela jsem z toho pect, ale nepovedlo se, nejak mi to vyslo takovy "uplacany"- asi to ma mensi schopnost kynout nez normalni mouka, nevim... Takze ji radsi do vseho jen pridavam, tak tretinu, nekdy polovinu, na vic si, po zkusenosti, netroufnu...  Mrknutí
Zaznamenáno
Diddi
Host
« Odpověď #22 : Červenec 24, 2014, 08:48:26 pm »

Aha, tak to nebudu riskovat a taky to jen "naredim". Smích Diky za tip.
Zaznamenáno
jesennavila



Karma: 5
Příspěvků: 433



« Odpověď #23 : Červenec 25, 2014, 03:07:16 pm »

Ďakujem, presne na tú špaldu som to tipovala, ale nebola som si istá.
« Poslední změna: Červenec 25, 2014, 03:13:32 pm od jesennavila » Zaznamenáno
Stran: 1 [2]   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | Italie.krajane.cz © 2013
Z Itálie o Itálie, česky, slovensky i italsky. Stránky Čechů a Slováků o práci, studiu, ubytování, životě, zábavě a akcích v Ituálii. Užitečné články, diskuzní fóra, inzerce práce v Itálii, bydlení, seznamka a spousta dalšího.

Odkazy