Ten "Grundtarif" - tedy Grundvesorgung, je to nejdrazsi, co muzes mit. Do toho te pri prihlaseni priradi vzdycky - tvrdi, ze to musi, ze podla zakona bla bla bla...steje tak ale jen chteji odrit zakazniky, kteri o to mnevedi. Ja take roky zil v domneni, ze kdyz poskytovatel ma jeden "normalni" tarif, musim tedy mit prave ten,. Ve skutecnosti to byl Grundtarif, ktery neni normalne v ceniku, ale nekde uplne jinde. Je proste potreba o tom vedet.
Ze zkusenosti bych rekl, ze minimalne v Mnichove jsou nejlevnejsi Stadtwerke München s nejakym ti svym online Öko tarifem.
Najdi si libovolny porovnavac cen elektriny
http://www.google.de/search?hl=de&q=strom+preisvergleich&btnG=Suche&meta=zadej tam kde bydlis a rovni spotrebu a vyhni se vsem poskytovatelum s predplacenymi sluzbami a vsechn kteri uz podle jmena pusobi podivne. Hned jako dalsi mi vzdy vysly SWM - solidni a provereny mnichovsky mestsky poskytovatel.
Jinak zmena je veci par minut, jde to udelat i online nebo po telefonu a novy poskytovatel za tebe u stareho vsechno zrusi. Z Grundtaridfu by ses mela dostat hned, je to jen nouzovka a neni nijak casove vazany.
Neni ani potreba zadna montaz - tvoje elektrika stejne prijde "ze site", tedy proste "od nekoho" a hosi si to spolu vyresi.